Melo

Information

Betalning

När du handlar hos oss ingår alltid moms. Efter din beställning kommer du få ett bekräftelsemail. Du kan välja att betala med kort eller faktura. För faktura, kontakta oss på info@melostudio.se. Vid internationella ordrar måste fakturan betalas innan produkten fraktas.

 

Frakt

Vi levererar inom Sverige och till övriga världen med bästa möjliga fraktbolag för varje enskild order.

Lokala fraktavgifter utgår för ordrar inom EU, Schweiz och Norge. För internationella beställningar, maila oss på info@melostudio.se för fraktkostnad.

 

Leveranstid

Alla våra produkter handtillverkas på beställning. Det kan ta upp till åtta veckor för våra hantverkare att få klart din produkt. Mindre produkter kan dock i normala fall levereras inom fyra till fem veckor. Se leveranstid för respektive produkt eller hör av dig till oss på info@melostudio.se.

 

Returer och villkor

Läs våra fullständiga regler för returer här och för våra villkor här.

 

Skötselråd

Ask, ett levande material

Ask är ett levande material som har naturliga variationer i både mönster, lyster och ådring vilket gör att varje möbel blir unik. Askträet rör sig med årstiderna. Det krymper vid torr luft och sväller när det är fuktigt. Hur tålig ytan är beror på träslagets hårdhet och på vilken ytbehandling den har fått. Ask tillhör kategorin ädelträ och träslagets höga densitet betyder att det även är ett av dem hårdaste. Melos produkter i naturell ask är behandlade med Osmo hårdvax 3040 vit.

 

Att tänka på

Ask är ett material man måste tas hand om, mer i början och mindre med åren. Vissa fläckar är värre än andra och sugs lättare in av trädet som t ex kaffe, te, rödvin. Torka bort fläckar direkt för att förhindra att dem tränger in i träet. När du rengör, var försiktig med kraftiga eller repande rengöringsmedel så som skurpulver, skurnylon, stålull eller dylikt då dessa kan skada ytan. Ljus från belysning och solsken har en viss inverkan på träytans färg och ljushet. Därför kan föremål som inte flyttas runt på t ex en bordsskiva, ge upphov till permanenta färg- och ljusskillnader i träytan. Eftersom trä är ett levande material är det inte onormalt att massiva bordsskivor rör sig med upp till 0,5% beroende på omgivningen. Faktorer som påverkar träet är t ex luftfuktighet, värme och årstid.

 

Vård och behandling

Har du Matbord Ask eller Soffbord Ask rekommenderar vi Osmo hårdvax 3040 vit och därefter Osmo hårdvax 3062 ofärgad, matt. Om du har du Spegel Ask, Pall Ask, Magasinhylla Ask eller Klot Ask rekommenderar vi Osmo hårdvax 3040 vit. Båda dessa produkter går att hitta i färghandeln. Skulle olyckan vara framme kan mindre slagmärken ibland avlägsnas med en fuktad trasa och ett strykjärn. Placera den fuktade trasan på slagmärket och värm försiktigt på hög värme med strykjärnet. Träet sväller till och slagmärket fylls ut igen. Var extremt försiktig om du skulle behöva utföra denna åtgärd. Melo ansvar inte för eventuella skador som kan tillkomma vid denna åtgärd. Har du några frågor eller behöver råd, tveka inte att höra av dig till oss på info@melostudio.se eller ring och lämna ett meddelande på 010-150 71 65 så ringer vi tillbaka!