Vår returrätt i korthet


Returrätt

Vänligen kontakta Melo på info@melostudio.se innan ni returnerar produkter. Det är lämpligt att kunden kontrollerar leveransen och verifierar att den är felfri. Vid klagomål så kontaktar kunden Melo och lämnar den information som är relevant för klagomålsärendet och anledningen till det.


Returvillkor

Ni kan returnera produkter inom 14 dagar från leveransdag. Produkten måste vara i nyskick. Vid retur står kunden för fraktkostnaden. Om produkten är förstörd eller använd så kan den inte återbetalas. Se till att inkludera kontaktuppgifter med returen och om det är möjligt, förse oss gärna med ett spårningsnummer. Melo rekommenderar att kunden sparar kvittot och paketets ID för returen för att enklare kunna följa returen vid behov. Melo återbetalar givetvis berättigade returer. Om ni betalat på faktura så behöver vi ett bankkontonummer att återbetala pengarna till. Enklast är att skicka det till oss i ett e-postmeddelande tillsammans med en kort beskrivning av ärendet.


Returnera ett paket

Om en returnerad produkt skickas internationellt, var snäll att märka paketet ”RETURNED GOODS”, för att undvika tullavgifter. Melo är inte ansvariga för några tullavgifter vid returnerade paket. Samtliga avgifter som kan bli aktuella är på kundens ansvar.


Transportskada

Om produkten är försvunnen, eller om du vid mottagandet ser att produkten blivit skadad i transporten ska du meddela oss det direkt.


Ej uthämtade paket

För paket som inte hämtas ut inom 14 dagar hos ert ombud, så reserverar Melo sig rätten att ta ut en avgift från kunden för att täcka eventuella returavgifter och administrativa kostnader från fraktbolag.


Annat

Melo förbehåller sig rätten att göra ändringar kopplat till konstruktion och material.

Vid förfrågningar: info@melostudio.se