Melo

Om Melo

Handtillverkad minimalism

Melo är handtillverkad minimalism. En blandning mellan minimalistisk design, där vi skalar bort alla onödiga detaljer för att få fram ett ödmjukt uttryck och ett hantverk från Dalarna där vi inte tar några genvägar i vår tillverkning och använder oss utav massiva material.

Vårt arv

Alla namn bär på en historia. Vårt kommer från Carmelo Medina Tadeo som var från Gran Canaria och hade flera yrken under sitt liv, alla förenat med hans passion för att skapa. Carmelo eller Melo som hans familj kallade honom var farfar till Melos kreativa chef och namnet Melo är en hyllning till vårt kreativa arv.

Ödmjuk minimalistisk design

Vår design bygger på minimalism. I designprocessen jobbar vi med att skala bort alla onödiga detaljer. Vår ambition är att skapa tidlösa möbler som kan smälta in i alla hem och miljöer. Det är därför vi kallar det ödmjuk minimalistisk design.

Handtillverkad i Dalarna – hjärtat av Sverige

Våra produkter handtillverkas på beställning i Mockfjärd, Dalarna. Vår tillverkning går hand i hand med vår ambition att skapa tidlösa möbler som håller över tid. Därför tar vi inga genvägar och använder oss utav massiva material. Om du inte är bekant med massiva material kan det vara svårt att veta skillnaden, men när du ser träets sanna karaktär är det en detalj som gör världens skillnad.